Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@16:35:30 GMT

تاملی بر حمایت وزارت ارشاد از حیات کتابفروشی «اسم»

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۶۹۰۳

تاملی بر حمایت وزارت ارشاد از حیات کتابفروشی «اسم»

حمایت تمام قد وزارت ارشاد از بقای یک کتابفروشی در تهران، این امید و انتظار را ایجاد می‌کند که این وزارتخانه زمینه‌ساز حیات سایر کتابفروشی‌هایی که یا تعطیل شده و یا در آستانه تعطیلی قرار دارند هم باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم‌، کتابفروشی «اسم» در صفحه خود در شبکه‌های مجازی از تعطیلی قریب‌الوقوع فروشگاه این کتابفروشی در خیابان انقلاب تهران خبر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیرو اطلاع‌رسانی سعید مکرمی مدیر کتابفروشی و انتشارات اسم،‌ بانک تجارت مالک ملکی است که دفتر انتشارات اسم و کتابفروشی اسم در اجاره آن به سر می‌برد و حالا مدیران بانک تجارت برای راه‌اندازی شعبه جدید قصد فسخ اجاره و بازپس‌گیری ملک را دارند،‌ شواهد حاکی از این است که تلاش‌های مدیر کتابفروشی اسم برای ماندن در مکان فعلی به نتیجه نرسیده است.

 انتشارخبر تعطیلی قریب‌الوقوع کتابفروشی «اسم» در فضای مجازی واکنش‌های مختلفی در بر داشته است،‌ در رأس همه این واکنش‌ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد،‌ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه‌نگاری با وزیر اقتصاد خواستار حمایت از کتاب فروشی در ملک فعلی شده است. وی هم‌چنین به بازدید سرزده خود از این کتابفروشی اشاره کرده و گفته است که در تماس تلفنی با مدیریت بانک تجارت  این وعده داده شده است که تخلیه ملک به تعویق افتد و یکی از ملک‌های دیگر بانک تجارت در خیابان انقلاب در اختیار کتابفروشی اسم قرار گیرد.

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز در پارافی که بر این نامه زده است از در اختیار قرار دادن ملک دیگری برای کتابفروشی اسم خبر داده است.

پیگیری خبرگزاری تسنیم‌، حاکی از آن است که ساختمان فعلی کتابفروشی اسم و طبقات بالایی آن توسط مالک قبلی به بانک تجارت فروخته شده و اکنون در اختیار بانک تجارت قرار دارد و واحدهای اداری این بانک در این منطقه در این ساختمان تجمیع شده‌اند. هم‌چنین بانک تجارت در حال حاضر دو شعبه دیگر در ابتدای خیابان منیری جاوید و خیابان فلسطین جنوبی دارد.

حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حیات یک کتابفروشی تنها به شخص وزیر محدود نشده بلکه معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز روز گذشته اعلام کرده است که برخی اقساط معوقه وام این کتابفروشی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت و تلاش شد تا این کتابفروشی از زیر دین به بانک هم خارج شود و بتواند فعالیت خود را ادامه دهد.

احمدوند هم‌چنین افزود: طی پیگیری‌های وزیر و گفت‌وگو با مدیرعامل بانک تجارت، قرار شد سه شعبه نزدیک این بانک به کتابفروشی اسم پیشنهاد شود و در صورت موافقت مدیر کتابفروشی جابجایی صورت گیرد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرد امکان ادامه فعالیت این کتابفروشی فراهم شود،  این کارها با ارائه کمک برای ادامه فعالیت کتابفروشی اسم و کمک به جابجایی این فروشگاه انجام شده است و امیدواریم در مدت باقی مانده، این کتابفروشی بتواند جای مناسبی را پیدا کرده و به فعالیت خود ادامه بدهد.امیدواریم چراغ این کتابفروشی روشن بماند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی همه تلاش خود را برای این موضوع به کار بسته است.

مجموع حمایت‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی این وزارتخانه برای حیات یک کتابفروشی در خیابان انقلاب تهران،‌ نشان از آن دارد که مجموعه مدیریت فرهنگی در بهارستان تمام توان خود را برای احیای این فروشگاه به کار گرفته است که جای تقدیر بسیار دارد و امیدواری در میان اهالی نشر و کتابفروش نسبت به حمایت‌های دولتی را دوچندان می‌کند.

گزارش تسنیم از تعطیلی 4کتابفروشی قدیمی و تازه‌نفس در تهران/ نامهربانی تجریش‌نشین‌ها با کتاب و کتابخوانی

اگر این حمایت وزارت ارشاد از ابقای یک کتابفروشی در تهران را بتوان نقطه عطفی برای حمایت دولت از کتابفروشی‌ها دانست،  باید گفت که این حمایت  این امید و انتظار را ایجاد می‌کند که وزارت ارشاد برای حفظ و بقای کتابفروشی‌ها چه قبل از قرار گرفتن در معرض تعطیلی و چه پس از به وجود آمدن مشکلاتی که حیات کتابفروشی‌ها را تهدید می‌کند. سینه سپر کرده و تمام قد برای حمایت به میدان بیاید.

از این رو با توجه به تعطیلی 4 کتابفروشی در تهران در چند ماه گذشته با دلایل مشابه که برخی از آن‌ها از سابقه فعالیت قریب به 50 سال برخوردار بودند،‌ این انتظار وجود دارد که وزارت ارشاد که حالا اگر چه دیر به میدان آمده،‌ هم‌چنان اما در میدان باقی بماند و اگر راهی برای احیای آنها وجود دارد از هیچ کوششی فروگذار نکند.

بسیاری از کتابفروشان در ماه‌های اخیر از مشکلاتی که در آینده نزدیک منجر به تعطیلی این صنف می‌شود،‌ انتقاد کرده‌اند،‌ مشکلاتی هم‌چون حضور و بروز ناشران کتاب‌ساز در پلتفرم‌های مجازی،‌ نبود قیمت ثابت برای کتاب،‌ فروش با تخفیف کتاب از سوی ناشران و دورزدن حلقه کتابفروشان در چرخه نشر از سوی برخی از ناشران مطرح و نامدار عرصه نشر امروز حیات کتابفروشی‌ها در کشور را تهدید می‌کند که به تفصیل در گفت‌وگو با کتابفروشان در پرونده «کرکره‌های نیمه باز» خبرگزاری تسنیم،‌ مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

گزارش تسنیم از تعطیلی 4کتابفروشی قدیمی و تازه‌نفس در تهران/ نامهربانی تجریش‌نشین‌ها با کتاب و کتابخوانی

این کتابفروشان انتظار دارند وزارت ارشاد به عنوان نهاد مجری و نظارت‌کننده در عرصه نشر،‌ با تصویب قوانین و آیین‌نامه‌های لازم زمینه را برای شکوفایی و ادامه حیات کتابفروشی‌ها فراهم کند.طبیعتا با حمایت درست و اصولی از فعالیت کتابفروشی‌ها،‌ زمینه برای حیات همه آن‌ها در سطح کشور فراهم می‌شود و قطعا کمتر شاهد تعطیلی‌هایی از این دست خواهیم بود.

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتابفروشی ها کتابفروشی ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کتابفروشی اسم کتابفروشی ها یک کتابفروشی وزارت ارشاد بانک تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۶۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!

به گزارش "ورزش سه"، در شرایطی که در هفته های گذشته کار واگذاری استقلال و پرسپولیس به کنسرسیوم هایی متشکل از زیرمجموعه های هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و 6 بانک کشور انجام شده بود، اما همچنان در سامانه سازمان بورس و اوراق بهادار، این تغییرات صورت نگرفته است.

در واقع پس از واگذاری 85 درصد از سهام پرسپولیس به بانک های: بانک شهر (30 درصد)، تجارت و ملت (هر کدام 20 درصد) و رفاه، اقتصاد نوین و صادرات (هر کدام 5 درصد) و واگذاری 85 درصد از سهام استقلال به: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (۵ درصد)، شرکت های پتروشیمی بندرامام خمینی (ره)، شهید تندگویان، بوعلی و پارس (هر کدام 20 درصد)، این دو باشگاه از زیر سایه وزارت ورزش و جوانان خارج شدند.

با این حال، همچنان در سایت رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار و مقابل نام سهامداران دو باشگاه، تغییری دیده نمی شود. با مراجعه به سایت مذکور و جستجوی نام استقلال و پرسپولیس، مشاهده می شود که از وزارت ورزش و جوانان به عنوان سهامدار اصلی سرخابی ها با 90 درصد سهام نام برده شده است.

ضمن اینکه از زمان واگذاری سرخابی ها، هنوز این دو باشگاه هیچ اطلاعیه رسمی مبنی بر واگذاری را در سامانه کدال منتشر نکرده اند.

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام