Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ارشاد در اختتامیه هفتمین دوره جایزه «فیروزه»، از قرار دادن برنامه توسعه صنایع خلاق فرهنگی در پنج برنامه کلان این وزارتخانه خبر داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اختتامیه‌ هفتمین دوره جایزه «فیروزه» امروز، سه‌شنبه 17 اسفندماه،  با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از فعالان فرهنگی در حوزه هنری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اسماعیلی در ابتدای این مراسم گفت: در دولت سیزدهم یکی از شعارهای اصلی و برنامه‌های مهم در حوزه‌ صنایع فرهنگی و اقتصادی، توسعه‌ صنایع خلاق فرهنگی است که برای این برنامه در سند تحول یک فصل مهم را تدارک دیده‌‌ و این برنامه را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزو پنج برنامه‌ کلان قرار داده‌ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه موضوعات جشنواره «فیروزه» در زندگی ما نقش مؤثر و مفیدی دارد، افزود: اسباب‌بازی و عروسک مجموعه‌ای از نمادهای فرهنگی است که در کنار هم قرار می‌گیرد و در اقتصاد فرهنگی خود را نشان می‌دهد و مهم‌تر از آن تأثیرگذاری فرهنگی است، محصولات فرهنگی در بازار اسباب‌بازی از سبک زندگی ایرانی_اسلامی فاصله دارد و دختران و پسران دبستانی و پیش از دبستان با آنها سر و کار دارند. 

وی با اشاره به فاصله‌ی بازار محصولات فرهنگی با سبک زندگی خانواده‌ها، در این زمینه توضیح داد: فاصله‌ بازار اسباب‌بازی با سبک زندگی ایرانی -اسلامی در یک زنجیره قرار دارد که از انیمیشن و پویانمایی آغاز می‌شود و در نوشت‌افزار و در حلقه‌های بالاتر از جمله تولیدات سینمایی و سریال خود را نشان می‌دهد. شخصیت‌های موجود در این محصولات اسطوره‌هایی هستند که در ذهن و روح کودکان نقش بسته‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: هدفی که در این جشنواره دنبال می‌کنیم، فرهنگ‌سازی است. در بخش نوشت‌افزار بخشی را در اختیار گرفتیم و فعالان فرهنگی با تأسیس مؤسساتی در این رابطه، علی‌رغم حمایت نشدن، تغییرات مثبتی را ایجاد کردند.

اسماعیلی با اعلام حمایت از توسعه‌ صنایع فرهنگی در کشور گفت: تأسیس دبیرخانه‌ دائمی محصولات فرهنگی که در کنار جایزه «فیروزه» آغاز شده از جمله فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه‌ صنایع خلاق فرهنگی محسوب می‌شود. با تأسیس یک کارگروه در وزارتخانه مشخص کردیم که خروجی‌هایی در این زمینه شکل بگیرد تا تنها ایده شکل نگیرد؛ بلکه کارمزد و کارنامه‌‌ای در این زمینه ارائه کنیم.

محمدعلی اسماعیلی در پایان اضافه کرد: خوشبختانه امسال هشت هزار اثر به جشنواره ارسال شد که باعث خوشحالی است. در ادامه‌ چنین برنامه‌هایی، از پژوهش تا ذائقه‌شناسی و همه‌ متغیرهای دخیل در تولید محصولات فرهنگی باید متناسب با سبک زندگی ایرانی اسلامی و با ذائقه‌ نسل کودک و نوجوان قرار بگیرد، هر کجا که به ذائقه بی‌توجهی شود به اهداف مورد نظر نخواهیم رسید.

در ادامه نیز از برگزیدگان این دوره جایزه تجلیل شد که اسامی آنها به این قرار است: در بخش «عروسک»، مریم حسن‌زاده از  آذربایجان شرقی نفر اول، زهرا جهان‌تیغ از سیستان و بلوچستان نفر دوم، طاهره کم از گلستان نفر سوم و رقیه کاشانی از  گلستان شایسته‌ تقدیر معرفی شدند.

در بخش «اسباب‌بازی» نیز حامی سجادی از شرکت ایران پتک (ایپکا) از تهران نفر اول، مهدی حسینی‌پور از شرکت قندون از تهران نفر دوم، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان آتش نشانی نفر سوم و علیشا اکبری از کرمانشاه به عنوان شایسته‌ تقدیر تجلیل شدند.

در بخش «نوشت‌افزار» از محمودرضا صنعتکار از شرکت رز تحریر یزد از تهران تقدیر ویژه شد. در این بخش مجتبی رمضان‌پور از شرکت فرمی‌نو از تهران نفر دوم، سمیه منجم از مجموعه دفاتر سیمرغ از گیلان نفر سوم در بخش نوشت‌افزار و الهه غلامی از تهران شایسته تقدیر شدند.

برگزیدگان بخش هدایای فرهنگی این دوره از جایزه فیروزه نیز بدین شرح است: سارا قاسمی از گیلان نفر اول، بهاره رحمتی از لرستان نفر دوم، وحید بقائیان تفتی نفر سوم و عاطفه خاتمی از خراسان شمالی به عنوان شایسته تقدیر‌. 

برگزیدگان لوح تقدیر به مبلغ دو میلیون تومان هفتمین دوره جایزه فیروزه اعلام شد که از این قرار است:

در بخش «عروسک» الهام عسگری کنارکی از چهارمحال و بختیاری، رحیمه کردکتولی از گلستان، صدیقه صادقی از آذربایجان غربی.

در بخش «نوشت‌افزار» سید قاسم موسوی از تولیدی چارقد، منیژه حامیان از تهران، فرشته قاسم‌آبادی از کرمانشاه و شرکت مروارید درخشنده قشم. 

در بخش «هدایای فرهنگی» نیز مرجان گنجعلی از خراسان رضوی، یگانه اکبری نبی از چهارمحال و بختیاری، علی اسپلانی از خراسان رضوی و مریم تختایی از خوزستان تجلیل شدند.

ششمین دوره جایزه فیروزه برگزیدگان خود را شناختافزایش توجه به فرهنگ اقوام ایرانی در ششمین جایزه فیروزهبرگزاری مجازی جایزه فیروزه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزیر ارشاد وزارت ارشاد نوشت افزار نوشت افزار ایرانی اسلامی وزیر ارشاد وزارت ارشاد نوشت افزار نوشت افزار ایرانی اسلامی فرهنگ و ارشاد اسلامی صنایع خلاق فرهنگی محصولات فرهنگی جایزه فیروزه اسباب بازی نوشت افزار دوره جایزه سبک زندگی نفر دوم نفر سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۷۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت حاج عیسی قلی پور معروف به عیسی بخشی از بزرگان عرصه موسیقی را تسلیت گفت.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام محمدمهدی اسماعیلی آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

در نهایت تاسف و تاثر خبر درگذشت زنده یاد از بزرگان موسیقی در خراسان شمالی را دریافت نمودم.

شادروان حاج عیسی قلی پور که نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران در پرونده داشت، سینه‌اش لبریز از روایات، حکایات و اشعاری بود که زلالی مذهب، عشق، عرفان، حماسه و احساس را تجلی می‌بخشید.

دیدار با این هنرمند فقید و شنیدن هنر روح بخش او از بیادماندنی‌ترین خاطرات اینجانب در سفر به خراسان شمالی است.

اینجانب ضمن نکوداشت نام و یاد این هنرمند فقید، ضایعه درگذشت ایشان را به جامعه هنری ایران اسلامی، هنرمندان خراسان شمالی، خانواده آن مرحوم تسلیت عرض نموده و غفران و رحمت الهی را برای او از درگاه خداوند رحمان مسئلت می نمایم.»

عیسی قلی‌پور از بخشی‌های موسیقی مقامی شمال خراسان، نوازنده دوتار و پیشکسوت موسیقی محلی در این خطه است که چندین دهه سابقه بخشی‌گری دارد و به علت کهولت سن و بیماری سرطان درگذشت.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی