Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این نکته مهم که در کشورمان این ظرفیت وجود دارد که سالانه صد هزار عنوان کتاب تولید و منتشر شود، تصریح کرد: حضور بیش از ۲۱۰۰ ناشر فعال و عرضه بیش از دویست هزار عنوان کتاب در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران نشان‌دهنده پویایی، نشاط و بالندگی فرهنگی جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - طبق اعلام ستاد خبری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران یاسر احمدوند (معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) ضمن حضور در ستاد برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: نمایشگاه مجازی کتاب، اتفاق مبارک و ارزشمندی است که فرصت عرضه کتاب و آثار فرهنگی و تولیدات حوزه ادب و فرهنگ کشور را برای همگان فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب چه به صورت حضوری و چه به صورت مجازی، ضیافت با برکتی برای اهالی فرهنگ است، افزود: برگزاری نمایشگاه کتاب، از آن جهت ضیافتی با برکت است که آثار پدیدآورندگان فرهنگ و ادب و هنر کشور در دسترس عموم مردم قرار می‌گیرد.

او با تاکید بر این نکته مهم که در کشورمان این ظرفیت وجود دارد که سالانه صد هزار عنوان کتاب تولید و منتشر شود، تصریح کرد: حضور دو هزار ناشر فعال و عرضه بیش از دویست هزار کتاب در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران نشان‌دهنده پویایی، نشاط و بالندگی فرهنگی جامعه است.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به موضوع معافیت مالیاتی صنف ناشران که یکی از دغدغه‌های جدی آنها به شمار می‌رود، عنوان کرد: معافیت مالی صاحبان مشاغلی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دارند سالها پیش در قانون ذکر شده است. البته در اجرا و آیین‌نامه‌های اجرایی، اختلاف نظراتی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صاحبان کسب‌و‌کار در حوزه فرهنگ و سازمان امور مالیاتی در نحوه اجرای قانون وجود داشته است و گاهی هم در حق کسانی که در حوزه فرهنگ کشور تلاش می‌کنند اجحاف شده است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی در ادامه یاد‌آور شد: البته نفس کار و روح قانون بر این اساس بوده است که حاکمیت و دولت در جهت ارتقای سطح فرهنگی کشور وظیفه‌ای در قبال ارتقاء فرهنگ مردم برعهده دارد تا اطلاعات جدید و به روز را در اختیارشان قرار دهد. عده‌ای توانمند به عنوان کارشناس (فیلمساز، ناشر، و...) بخشی از این وظیفه را در جامعه در جهت ارتقای فرهنگ کشور برعهده گرفتند و دولت نیز اعلام کرد که می‌تواند بخشی از هزینه‌ها را برعهده بگیرد.

این مقام مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عزم راسخ وزارتخانه در جهت حل مسائل و مشکلات به وجود آمده برای اهالی فرهنگ تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه در بحث اجرای معافیت‌های مالیاتی مشکلات عمده‌ای به وجود آمده و ما عزم راسخ برای حل این مسئله داریم. در همین راستا تفاهم‌نامه‌هایی بین سازمان امور مالیاتی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت که البته قدری از آن در سنوات گذشته اجرا شد قدری هم به دلیل تغییر مدیریتی، مغفول ماند.

او در ادامه مطرح کرد: مشکلات اهالی فرهنگ را با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کردیم و قرار است به زودی در راستای رفع موانع مالیاتی صاحبان فرهنگی کشور، جلسه‌ مشترکی با وزارت اقتصاد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل و تعامل میان وزرای این دو وزارتخانه صورت گیرد.

وی تصریح کرد: در تاریخ ۳۰ خرداد ماه سال ۱۴۰۰ مصوبه‌ای در هیات وزیران در زمینه اعمال تعرفه فرهنگی در حوزه آب، برق، گاز، پست و عوارض ساختمان در نظر گرفته شد که به دلیل تغییر دولت، در آیین‌نامه‌های اجرایی دچار مشکلاتی شد. امسال سعی کردیم تکالیف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این زمینه اجرا کنیم چراکه اجرای این امر بسیار مهم می‌تواند گشایش خوبی در رونق کسب و کار فرهنگ، تولیدات محصولات فرهنگی و عرضه ایجاد کند.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه موضوع خرید و استفاده از کاغذ، یکی از دغدغه‌های اقتصادی ناشران کشور است، در ادامه افزود: بررسی‌های صورت گرفته در برآوردی که از چند سال تولید گذشته کشور به طور دقیق به دست آمده، نشان می‌دهد که ناشران چیزی بین ۴۲ تا۵۵ هزار تن کاغذ مصرف کرده‌اند و به نظر من این آمار عدد بالایی برای ظرفیت تولید داخل کشور نیست.

او با اشاره به مشکلات مختلف کارخانجات تولید کاغذ در کشور و لزوم حل آن‌ها بیان کرد: با وجود اینکه ماموریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رفع مشکلات کارخانه‌های تولید کاغذ نیست اما تلاش می‌کنیم این مشکلات را به عنوان نیاز اصلی حوزه فرهنگ مرتفع سازیم. معتقدم اگر این مشکلات حل شود، ناشران داخلی با خیال راحت‌تری می‌توانند تولیدات خود را عرضه کنند.

وی با اشاره به ظرفیت یکی از کارخانه‌های داخلی کشور در حوزه کاغذ عنوان کرد: یکی از خطوط کارخانه تولید کاغذ در مازندران به تنهایی می‌تواند ۸۰ هزار تن کاغذ مورد نیاز نشر کشور را در سال تولید کند. اگر کارخانه کاغذ پارس در شوشتر به‌زودی راه‌اندازی شود، کارخانه کاغذ زاگرس در استان فارس نیز می‌تواند به این ظرفیت اضافه شود. البته نیاز فرهنگی و اداری کشور به کاغذ چاپ و تحریر، بیش از ۳۰۰ هزار تن در سال است. امیدوارم با افزایش توان تولید داخلی کاغذ بتوانیم پاسخگوی نیاز نشر کشور باشیم. در همین راستا طی برگزاری نشستی که با حضور مدیرعامل کارخانه تولید کاغذ مازندان صورت گرفت، توافق شد ۲۰ هزار تن کاغذ مورد نیاز سالانه کشور را این کارخانه تامین کند.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درپایان یادآور شد: امیدوار هستیم سایر کارخانجات تولید کاغذ نیز وارد میدان عمل شوند. بنده خوشبین هستم که با تولیدات داخلی کاغذ بتوانیم بخش عمده‌ای از نیاز کاغذ کشور را تامین کنیم. البته بحث واردات کاغذ با ارز نیمایی در کنار تولیدات داخل همچنان وجود دارد. امیدوارم اختلاف قیمت معنا داری بین واردات کاغذ خارجی و تولید داخلی به‌وجود آید تا مصرف‌کنندکان کاغذ ترجیح دهند کاغذ مورد نیاز خود را از کارخانجات داخلی تهیه کنند.

همچنین یاسر احمدوند (معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) با شرکت در #پویش-نذر-کتاب» ۱۱۰ عنوان کتاب با محوریت ادبیات فارسی را به نیت حروف ابجد نام امیرمومنان علی علیه‌السلام به اهالی فرهنگ افغانستان که در ایران مقیم و میهمان هستند اهدا کرد.

دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از سوم بهمن‌ماه آغاز و تا دهم بهمن‌ماه ١٤٠٠ ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان برای بازدید و خرید کتاب می‌توانند به Ketab.ir مراجعه کنند.

 انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات بازار نشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات بازار نشر فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران معاون امور فرهنگی اهالی فرهنگ تولید کاغذ عنوان کتاب هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۰۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم

مسلم شجاعی؛ مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویداد‌ها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشور‌های همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشور‌ها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و ادامه داد: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشور‌هایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشور‌های عرب و فرهیختگان کشور‌های فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تور‌های گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدید‌ها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تور‌های گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • حضور وزیر فرهنگ در جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ توزیع نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم