Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران گفت: به دلیل تعلل وزارت ارشاد در تصویب قانونی انتقال صنعت چاپ به وزارت صمت سال‌هاست که ما بین این دو وزارتخانه سردرگم هستیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ 11 شهریور ماه در تقویم به عنوان روز صنعت چاپ نام‌گذاری شده است؛ صنعتی که یکی از درآمدزاترین صنایع مهم در دنیا به شمار می‌رود و در ایران نیز از دیرباز فعالیت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعت چاپ در ایران طی 10 سال گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی در عرصه چاپ بسته‌بندی داشته است‌، با این حال هنوز صنعت چاپ در ایران نتوانسته به شکوفایی لازم برسد و مشکلات ریز و درشت اقتصادی و تحریم‌های خارجی موجب شده تا این صنعت در درجه نخست صنعتی فرسود به لحاظ ناوگان باشد و درجه دوم در دسترسی به مواد اولیه با مشکلاتی روبرو باشد و با این همه رشد صنعت چاپ در یک دهه اخیر نشان داد که اگر به این صنعت توجه شود می‌تواند قابلیت‌‌های خود را پیدا کند و بازارهای منطقه را به سرعت درنوردد.

یکی از موانع رشد و توسعه صنعت چاپ که در سال‌های اخیر همواره از سوی بدنه این صنعت مطرح شده است، قوانین دست و پاگیر و عدم وجود متولی مناسب برای این صنعت است. فعالان این صنعت همواره اعتقاد دارند که آن‌ها بخشی از بدنه صنایع کشور به شمار می‌روند و قاعدتا باید به مانند بقیه صنایع زیر نظر وزارت صمت باشند،‌ در دولت روحانی توافقاتی بین وزیران برای این انتقال انجام شد و موضوع به مجلس شورای اسلامی رفت اما سالهاست این انتقال بلاتکلیف مانده و مشکلات دیگری را نیز برای این صنعت ایجاد کرده است.

احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، در آستانه روز ملی صنعت چاپ از مشکلاتی که در سال‌های اخیر بر صنعت چاپ رفته سخن می‌گوید. وی جابه جا نشدن قانونی صنعت چاپ از ارشاد به وزرات صمت را متوجه تعلل وزارت ارشاد می‌داند.

وی در همین رابطه به خبرنگار تسنیم گفت: فرسودگی ناوگان صنعت چاپ یکی از مشکلات جدی سال‌های اخیر این صنعت به شمار می‌رود،‌ بروز شدن صنعت چاپ موضوعی است که دیر یا زود باید به آن بپردازیم. برای این بروز شدن که نیازمند هزینه‌های بسیار است،‌ نه تسهیلاتی در کار است نه حمایتی وجود دارد.

وی ادامه داد:  صنعت چاپ در سال‌های اخیر به مدد فعالان این صنعت مسیرهای خوبی در عرصه صادرات پیموده است،‌ امروز از کشورهای منطقه سفارشات چاپی برای ایران وجود دارد، اما در برخی موارد محدودیت‌هایی موجب شده تا این سفارشات را از دست بدهیم‌،‌ قوانین و ممنوعیت‌های چاپ داخلی در برخی موارد روی چاپ خارجی نیز اعمال می‌‌شود. برای نمونه برخی سفارشات چاپی مجلات شرکت‌های صنعتی امارات و ... است که با وجود نظارت اتحادیه مبنی بر عدم توزیع در داخل و خروج آن پس از چاپ از مرز ما نتوانسته‌ایم این سفارشات را چاپ کنیم.

آیین‌نامه‌های قدیمی و دست و پاگیر وزارت ارشاد برای صنعت چاپنقش ارزآوری صنعت چاپ برای کشورانتقاد صنعت چاپ به مصوبه جدید نرخ ارز محاسباتی گمرکی/ مانع تراشی در راه تولید

وی در توضیح بیشتر این مطلب گفت:‌ برخی ممنوعیت‌ها چون عدم چاپ مشروبات الکلی،‌ درج عنوان جعلی برای خلیج فارس و... را ما خود نیز ملزم به رعایت هستیم اما سخت‌گیری‌های دیگری نیز وجود دارد که مانع از فعالیت بین‌المللی صنعت چاپ ایران شده است. این در حالی است که سفارشات اصلا در داخل کشور توزیع نمی‌شود. 

ابوالحسنی تصریح کرد: بارها این موضوع را با مسئولان وزارت ارشاد مطرح کرده‌ایم بزخی می‌گویند مشکلی وجود ندارد. اما عملا چنین نیست.

 وی با اشاره به دیگر مشکلاتی که در بدنه وزرات ارشاد در رابطه با صنف چاپ وجود دارد،‌ گفت:‌ در دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمیسیونی در رابطه با صدور مجوز واردات محصولات چاپی از خارج از کشور وجود دارد. ما پیشنهاد دادیم که از اتحادیه تهران یک نفر را عضو این کارگروه کنید،‌ اما نپذیرفتند و گفتند به عنوان عضو مهمان حضور داشته باشید. 

ابوالحسنی تصریح کرد: ما اگر بدانیم چه کالاهایی با چه حجمی از خارج از کشور وارد می‌شود،‌ در صدور مجوزها چاپخانه‌ها را برای تولید این محصولات راهنمایی می‌کنیم. این در حالی است که در شرایط فعلی اتحادیه چاپخانه‌داران تهران نمی‌داند چه سفارشاتی برای چاپ به خارج از کشور می‌رود. 

سال‌ها سردرگمی صنعت چاپ بین وزارت صمت و ارشاد

وی با اشاره به سالها سردرگمی صنعت چاپ بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صمت گفت:  متاسفانه این معضل همچنان پابرجاست،‌ این موضوع سال‌ها پیش مورد توافق اولیه دو وزیر قرار گرفت و بعد در مجلس شورای اسلامی کمیسیون فرهنگی با آن مخالفت کرد،‌ ما در جلسه‌ای به خدمت رئیس کمیسوین جناب آقای آقاتهرانی رفتیم و موضوع را به صورت جدی مطرح کرده و دلایل خود را برشمردیم، پس از آن قرار شد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موضوع را دنبال کند که متأسفانه پیگیری نشد. اینکه بخشی از صنعت جاپ در وزارت ارشاد و بخشی در وزارت صمت باشد فقط جابه‌جایی است، مشکلی را حل نمی‌کند ما باید ساختار و قانون موجود را تغییر دهیم. قانون به صراحت متولی صنعت چاپ را وزارت ارشاد می‌داند. 

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با اشاره به اثراتی که این توافق وزیران بر صنعت چاپ گذاشت، گفت: در این چند سال چون این بحث پیش آمده بود که صنعت چاپ به وزارت صمت منتقل شده است،‌  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی قانونی این حوزه است،‌ هیج حمایتی از صنعت نکرد. چاپ در این چند سال به حال خود رها بود نه وزارت ارشاد به آن کاری داشت و نه وزارت صمت. وزارت صنعت کوچک‌ترین اقدامی برای صنعت چاپ در این چند سال نکرد و حتی ما را به عنوان یک صنعت قبول نداشت. بارها مسئولان وزارت صمت به ما گفتند که متولی صنعت چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، صنعت و معدن کاری نمی‌تواند بکند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنعت چاپ صنعت چاپ اتحادیه چاپخانه داران تهران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سال های اخیر وزارت ارشاد صنعت چاپ وزارت صمت سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۸۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در بخشنامه‌ای موضوع مجاز بودن وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به ثبت سفارش ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از پنج سال و با تخفیف ۵۰ درصدی در سود بازرگانی، به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به مسافران اربعین حسینی را ابلاغ کرد.

در این ابلاغیه خطاب به وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت، وزارت کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی آمده است: هیات وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۲/۹ به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های راه و شهرسازی صنعت، معدن و تجارت و کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی و در اجرای بند (ث) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور تصویب کرد:

۱- به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به زائرین و مسافرین اربعین حسینی ثبت سفارش واردات (۲ هزار) دستگاه اتوبوس برون شهری با عمر کمتر از پنج سال با تایید وزارت راه و شهرسازی و تایید تامین قطعات و وجود شبکه خدمات پس از فروش توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و تطابق با استاندارد کارخانه سازنده در زمان ساخت خودرو مجاز است.

۲- سود بازرگانی هرگونه واردات اتوبوس که با تفیید وزارت کشور جهت جا به جایی مسافرین اربعین حسینی استفاده می‌شود مشمول پنجاه درصد (۵۰) تخفیف است. دستورالعمل نحوه اجرای این بند توسط وزارت کشور و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و ابلاغ می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • واکنش معاون فرهنگی وزارت ارشاد به تحریف شخصیت حسن صباح در «حشاشین» + فیلم
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام